Videoteca

8/11 10enCom. El relat de l’actualitat i la interacció del públic [Montserrat Domínguez] from escacc on Vimeo.

El periodisme digital permet saber en temps real quines notícies interessen més als lectors. I aquests, al seu torn, ja no volen només consumir informació, sinó que també volen participar activament en la seva elaboració. Com s’ha de teixir el relat de l’actualitat tot incorporant la participació i opinió dels lectors? Fins a quin punt cal tenir en compte el pols de l’audiència per prendre decisions en el dia a dia d’un mitjà digital?

7/11 10enCom. El nou reporterisme digital: nou entorn, nous rols [Gumersindo Lafuente] from escacc on Vimeo.

Com es pot actualitzar el reporterisme en l’entorn digital? Pros i contres d’organitzar tota una redacció al voltant del temps real. Impacte de la pressió de les estadístiques en temps real. Quina tecnologia és la més rellevant per exercir periodisme en xarxa avui? Com moure una redacció tradicional per a treballar en digital i aprofitar els nous entorns socials.

4/11 10enCom. Mitjans i estratègies per a dispositius mòbils [Otto Sjöberg] from escacc on Vimeo.

La sessió analitza les perspectives de creixement del consum mediàtic en mòbils i tauletes. A partir d’aquí, recopila casos d’èxit de mitjans que han aconseguit obrir una nova via de negoci amb els dispositius portàtils. Quines expectatives cal fixar-se? Fins a quin punt és rendible quan el parc de dispositius és petit? Quines modalitats existeixen per obtenir ingressos a través d’aquests dispositius (i quines funcionen millor)?

Los desafios del periodismo ante el control de la audiencia

El profesor José Luis Orihuela analiza el error cometido por El País con la fotografía falsa de Hugo Chávez y analiza los desafíos que deben afrontar los medios ante los nuevos hábitos de las audiencias. El rol central del video, las multiplataformas, el contenido generado por los usuarios, son algunos de los temas que se tratan en esta entrevista realizada por Jorge Heili.

VI Aercomparte: Medios, periodismo y social media

«Medios, periodismo y social media», donde Silvia Cobo, periodista y bloguer, Jaime Estévez, CEO de Agora News, Aureli Vázquez, de BCNPress y Guillem Sans, Director de la productora Alguna Pregunta nos contarán cómo unen información y redes y qué y por qué de todo lo que corre por Internet es noticiable. ¿Cómo debemos acercarnos a los periodistas y a los medios en general para que se hagan eco de nuestras noticias? Modera: Albert Domenech (periodista de La Vanguardia)

Periodismo digital: ¿Estar en Internet es suficiente?


En Hangouts de Periodismo, discusión acerca del concepto de ‘periodismo digital’, qué se requiere para hacerlo bien, por qué no es atractivo para los estudiantes y los periodistas jóvenes. Los periodistas participantes recomiendan, además, medios digitales que hay que mirar con atención.

Deja un comentario